23 Şubat 2018 Cuma

Seo'lu Makale Nasıl Yazılır?

özgün icerik
Seolu Makale Yazımı

Son yıllarda içerik yazarlığı web siteleri için oldukça önemli bir hâl almaya başladı. Önceleri benzer sitelerden kopyala ve yapıştır yöntemleri tercih ediliyorken artık böyle durumlarda google size eksi veriyor. Kopya yüzünden spam yiyebiliyorsunuz. Bir web sitesi ya da blog için ne kadar emek harcarsanız ve ne kadar özgün çalışmalar hazırlarsanız üst sıralara taşınmanız o kadar kolay oluyor. Şimdi "Bir site içeriği için hangi seo kuralları uygulanmalı?" sorusu üzerinden konumuza açıklık getirelim.
Seo'lu Makale Yazımı
Seo kurallarına uygun makale yazmak için neler yapmanız gerektiğine değinmeden önce "SEO" kelimesinin açılımına bakalım. SEO; search engine optimization demektir. Yani arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir ifadedir. Seo kurallarını uyguladığınızda arama motorları sitenizi daha üst sıralara taşıyacaktır.

Özgün Makale: Seo kurallarına uygun bir içerik hazırlamak istiyorsanız yazdığınız makalede alıntı bir cümle olmamalıdır. Bütün içerik yüzde yüz özgün olarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan makaleler ücretli veya ücretsiz testlerle kopya testlerinden geçirilebilir. Yazdığınız makaleler yalnızca google üzerinde değil kendi makalelerinizden de kopya edilmiş olmamalıdır. Buna makale içi kopya diyoruz.
İnternet siteleri için özgün makale hazırlamak büyük önem taşıyor. Özgün ve akıcı bir içerik ziyaretçilerin ilgisini çekebilir ve sitenizde daha çok kalmak isteyebilirler. Google da bu durumu göz ardı etmez ve sitenizi daha üst sıralara taşımada önemli bir etken olur.
Kelime Sayısı: Seo kurallarına uygun bir makale hazırlamak istiyorsanız hazırladığınız içerik en az 300 kelime olmalıdır. Hatta 500 kelime civarında hazırlanan kaliteli yazılar ziyaretçiler için tercih sebebidir. Bu da siteniz için artı bir durum olacaktır. Ama en ideali 1000 kelimedir.

Anahtar Kelimeler: İnsanlar arama motorları yoluyla ulaşmak istediği bilgi için bazı anahtar kelimeler kullanır. Örnek vermek gerekirse; baş ağrısı çeken biri google arama motoru üzerinden "Baş ağrısına iyi gelen bitkiler" diye bir arama yapabilir. Bu bir anahtar kelimedir. Anahtar kelime tek kelimeden ya da bir kelime grubundan oluşabilir. Bunu en doğru şekilde google tamamlayıcı özelliği ile de bulabilirsiniz. Yazacağınız konu ile ilgili doğru anahtar kelimeleri google üzerinden arama yaparak bulabilirsiniz.
Başlık Seçimi ve Kullanımı: Başlık da yazınız kadar önem taşımaktadır. Seçtiğiniz başlık konu ile ilgili olmalıdır. Anahtar kelimeye benzemeli ya da anahtar kelimenin kendisi de olabilir. Ayrıca başlıklar için H1, H2 gibi stilleri kullanmak da SEO açısından işinize yarayabilir.
Fotoğraf ve Video Eklemek: Hazırladığınız içerikle ilgili fotoğraf ya da video eklemek ziyaretçilerin ilgisini çekecektir. Ayrıca eklediğiniz resimlerin altına anahtar kelimeye benzer ya da başlıkla alakalı en fazla 3 kelime olacak şekilde metin girerseniz SEO konusunda önemli bir maddeyi daha yerine getirmiş sayılırsınız.
Bütün bu bilgiler hazırladığınız içeriklerin daha çok ziyaretçi çekmesi ve google tarafından puan verilmesi açısından önemlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder