23 Şubat 2018 Cuma

Cilt Lekelerine Etkili Çözümler

cilt lekeleri icin maske
Cilt Lekelerine Sirkeli Cözüm

Cilt bakımı denince akla farklı cilt sorunları ve günlük rutinler geliyor. Herhangi bir cilt sorununuz olmasa bile cilt bakımı yapmak bakımlı bir görünüm için gereklidir. Problemli ciltler için özel ürünler kullanma ihtiyacı duyarsınız. Hatta üst üste kullandığınız kimyasal ürünler sizi rahatsız ettikçe doğal yollara başvurmak istersiniz. Size bu yazıda cildinizde oluşan lekeler için doğal ve kolay çözüm yolları önereceğiz.
Cllt Lekelerine Basit Ama Etkili Çözümler
Kadınların günlük cilt bakım rutinleri oldukça uzun sürer. Sabah kalkıp cildin uygun ürünle yıkanması, peeling yapılması ve üstüne tonik çekilmesi... Son olarak da cildin yapısına uygun krem kullanılması ile sabah bakımı tamamlanır. İsteğe göre makyaj da yapıldığından bu işler kadınların oldukça vaktini alır. Durum böyle olunca basit ama etkili çözüm arayışına girilir.
Sirke ile Bakım Yapmak: Cilt lekeleriniz için belki de en etkili yöntemlerin başında sirke gelir. Peki, ama bu sirkeyi nasıl kullanacaksınız? Öncelikle herkesin cildi farklıdır. Teniniz üzerinde önceden ufak bir deneme yapabilirsiniz. Bu yöntemin benzerlerini çok sayıda kadın kullanıyor. Siz de kendinize uygunluğunu test ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama için aynı miktarda sirke ile aynı miktarda suyu karıştırmanız gerekir. Yani 1 kaşık sirke koyduysanız 1 kaşık da su koyarak karıştırmanız gerekiyor. Su sirkenin incelmesini sağlıyor. Böylece daha az yakıyor ve rahat bir kullanım sağlıyor. Cildinizin durumuna göre daha az sirke kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize bir pamuk yardımıyla sürmelisiniz. Dilerseniz kuruyunca yıkayabilirsiniz. Ama sirke ve su karışımını cildinize uyguladıktan sonra güneşe çıkmaktan sakınmalısınız. Çünkü bu şekilde güneşe çıkmak lekeleri arttırabiliyor. Mümkünse dışarı çıkmadığınızda ya da akşam saatlerinde denemelisiniz.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı kozmetik sektöründe en çok kullanılan yağlardan biridir. Aynı şekilde cilt bakım ürünlerinde de karşımıza çıkıyor. Ya da biz onu en doğal hâliyle kendimiz doğrudan cildimize uygulayabiliyoruz. Cilt lekelerine iyi geldiği söylenen Hindistan cevizi yağını doğrudan ya da su ile incelterek bir pamuk yardımıyla pomat yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Bunu yaptığınızda da aynı şekilde sirkede olduğu gibi dışarı çıkmaktan kaçınmalısınız. Daha doğrusu hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde cildiniz güneş ile temas etmemelidir. Tamamen temizlemeden dışarı çıkmak yok.
Kuru Maya Maskesi: Maya maskeleri cilt bakımında en favori ürünler arasında yer alır. Kuru maya maskesi özellikle ciltte oluşan güneş ya da sivilce lekelerine karşı etkilidir. Siz de cilt lekelerinizi açmak ya da tamamen kaybolması için bir yöntem bulmak istiyorsanız kuru maya maskesini deneyebilirsiniz. Maya maskesi için 1 kaşık kuru maya ve onu macun kıvamına getirecek kadar su koymalısınız. Su miktarı 1 kaşık da olabilir. Daha az da olabilir. Daha çok da olabilir. Kıvama gelecek şekilde su koymak size kalmış. Oluşan maskeyi cildinize sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Çatır çatır kurumasını beklemenize gerek yok çünkü çok beklediğinde cildiniz tahriş olacaktır. Yaklaşık 10-15 dakika beklemeniz yeterlidir.

Yukarıdaki yöntemler cilt lekelerini açmak için kullanabileceğiniz en doğal yöntemlerdir. Ama cildinizin herhangi bir özel sorunu olmamasına dikkat edin. Çünkü her cilt tipi ve cilt sorunu farklıdır. Kullandığınız ürünlerin faydasını görmek için cildinizin hassasiyetlerini bilmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder