23 Şubat 2018 Cuma

Kırışıklıklarınız için Doğal Maskeler

 
yas maya maskesi
Maya Maskesi Tarifi
Kadınların kendine göre haftalık ya da 15 günlük maske uygulamaları mevcuttur. Bu uygulamaların sıklığı ya da çeşidi cilt tipine göre değişmektedir. Yağlı, kuru ve karma ciltler için farklı uygulamalar söz konusudur. Aynı şekilde cilt tipi aynı olsa da her maske herkese iyi gelmiyor. Bu nedenle herkes kendine iyi gelen maskeyi zaman içinde deneyerek buluyor. Onlarca maske tarifi arasından sizlere en kolay ve en etkilisinin yani maya maskesinin uygulama aşamalarını verelim.
Maya Maskesi Uygulama Aşamaları
Maya maskesini keşfeden pek çok kadın artık ondan vazgeçemiyor. Canlı organizmalardan oluşan mayanın cilt yüzeyinde yaptığı işlemler kadınları heyecanlandırıyor ve vazgeçilmez oluyor. Bu nedenle cildinizin ihtiyacına göre siz de haftada bir ya da 15 günde bir uygulama yapabilir ve farkı görebilirsiniz. Öncelikle yaş maya mı yoksa kuru maya mı kullanacağınıza karar vermelisiniz. Çünkü her ikisinin de ortak özellikleri bulunsa da bazı ayrıntılarla birbirinden bu iki maskeyi ayırıyoruz.
Cilt Lekeleri İçin Kuru Maya Maskesi
Cilt lekelerinden tüm bayanlar hayatının herhangi bir noktasında şikâyetçi olabiliyor. Özellikle açık tenliler güneşe çıkamıyor ve oluşan lekeleri azaltmakta zorlanıyor. Durum böyle olunca daha hassas davranmaları gerekebilir. Ayrıca kendilerini güneşten azami oranda korumaları da gerekir. Peki, oluşan mevcut lekeler nasıl giderilecek? Bunun için kuru maya maskesini kullanabilirsiniz. Çünkü yaş mayanın sağladığı faydaları sağlamakla birlikte artı olarak ciltteki lekeleri de azaltmaktadır. Siz de kendinize göre bir rutin ayarlayarak bu, yapımı son derece kolay olan maskeyi deneyebilirsiniz.
İşte kullanacağınız malzemeler:
ü 1 yemek kaşığı kuru maya
ü 1 yemek kaşığı su
Yukarıda gördüğünüz gibi maskemiz son derece kolay. Tek yapmanız gereken 1 kaşık kuru maya ile suyu karıştırmaktır. Suyun miktarına gelince... Suyu 1 kaşık olarak versek de siz onu kendiniz ayarlayabilirsiniz… Yani 1 kaşık kuru maya için onu macun kıvamına getirecek kadar su koyabilirsiniz. Tam kıvama gelen maya maskesini yüzünüze sürdükten sonra kuruyana kadar bekleyin. Maskenin yüzünüzde kuruduğunu göreceksiniz. Kuruyunca onu önce ılık suyla kolayca temizleyin. Sonra da soğuk suyla yıkayın. Yani normal çeşme suyundan bahsediyoruz. Çok kurutursanız yüzünüz gerilebilir ve rahatsız edebilir. Bu nedenle kurumaya başlayan maskenin az da olsa henüz ıslak kısımları varken yıkarsanız daha kolay temizleyebilirsiniz.
Yaş Maya Maskesiyle Kırışıklıklarınızı Yok Edin
Kuru maya gibi yaş maya da son derece yaygın bir maske hâline geldi. Bu maskeyi yüzünüzde oluşan kırışıklıkları azaltmak için tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız malzemeler:
ü 1 paket yaş maya
ü su
Marketlerde yaş mayalar tekli olarak satılıyor. Küçük kare şeklindeki bu mayaların dilerseniz yarısını kullanabilirsiniz. Tıpkı kuru maya maskesinde olduğu gibi onu macun kıvamına getirecek kadar su kullanarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Maskeyi yüzünüze sürüp 10, 15 dakika kadar bekletin ve sonrasında yine ılık su ile durulayın. Yine en son soğuk su geçebilirsiniz. Bu su normal çeşme suyu olabilir.
Siz de yukarıdaki maya maskeleri ile cilt sorunlarına çözüm bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder