23 Şubat 2018 Cuma

DOĞAL CİLT BAKIM YÖNTEMLERi

cilt bakim yöntemleri
Cilt Bakim Yöntemleri

Cilt bakımı bayanların en çok üzerinde durduğu konulardandır. Kadın erkek herkesin cildine gereken bakımı yapması gerekse de bu konuda bayanların çabası tartışılmayacak boyutta görünüyor. Ama kimi bayanlar vardır ki karmaşık cilt maskeleriyle uğraşmak istemezler. Hem ciltleri pırıl pırıl ve bakımlı olsun hem de bunu zahmetsizce başarmak mümkün olsun isterler. Az çabayla önemli sonuçlar almak için sizlere pratik ve kolay cilt bakım önerileri hazırladık. Bu öneriler sayesinde evinizde bulunan ve son derece ucuz malzemelerle cildinizin bakımını gerçekleştirebilirsiniz.
Kahve İle Cilt Bakımı
Türk kahvesi hemen her evde bulunan bir kahve çeşididir. Her gün güne başlarken ya da gün ortasında kahve içeriz. İşte içilen bu kahvelerin telvesiyle cildinize bakım yapabilirsiniz. Kahvenizi tükettikten sonra dibindeki telveyi dökmek yerine yüzünüze hafifçe masaj yaparak sürmeyi deneyin. Yaptığınız hafif masaj ve dokunuşlar peeling etkisi yaratacaktır. 10 dakika sonra cildinizi önce ılık suyla sonra da soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Kahve hem cildinizi temizler hem de sıkılaştırır ve parlatır. Yıkadıktan sonra göreceksiniz ki cildiniz temizlenmiş ve kadifemsi bir görünüme kavuşmuş olacaktır.
Kahvenin sadece telvesini değil bununla birlikte kendisini de cildinize uygulayabilirsiniz. Önce bir pamuğu kahveye batırın sonra da onu yüzünüze sürün. Yüzünüzde 10, 15 dakika kadar beklettikten sonra da cildinizi ılık suyla temizleyin.
Doğal Tonikler
Tonik kullanmak cilt bakımının en önemli parçasıdır. Cilt bakımını toniklerle tamamlamanız gerekir. Yoksa temizlenen gözeneklerinizde daha fazla yağ ve kir birikir. Bu da yaptığınız temizlik çalışmalarını boşa giderir. Bu nedenle cildinizi temizledikten sonra mutlaka tonik kullanmalısınız. Bu konuda ekonomik ürünler seçmek isterseniz doğal tonik amaçlı malzemeler kullanabilirsiniz. Gül suyu ve maden suyu bu konuda size yardımcı olacaktır. Tercihinizi gül suyundan yana yapacaksanız bilmeniz gereken bu ürünün %100 doğal olması gerektiğidir. Gül suyu dışında maden suyunu da tercih edebilirsiniz. Maden suyuyla ve pamukla cildinize pomat yaptığınızda ne kadar da canlandığını göreceksiniz. Aynı zamanda gözenekleri sıkılaştırmada yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki cilt bakım önerileri son derece kolay ve uygulanabilir niteliktedir. Siz de evlerinizde bulunan malzemelerle cildinize kolayca ve ekonomik olarak bakım yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder