23 Şubat 2018 Cuma

Kırışıklık ve Torbalar İçin Harika Yöntemler

Doğal cilt bakim yöntemleri
Dogal Cilt Bakim Yöntemleri

Cilt bakımı ve göz altlarının bakımı yaşlanmayı geciktirmek ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için önemlidir. Herkesin cilt tipi farklıdır ve cilt tiplerine uygun olarak farklı sorunlar görülmektedir. Kuru ciltler daha erken yıpranıp kırışmaya meyilli hâle gelebiliyor. Yağlı ciltler siyah nokta ve sivilce oluşumu konusunda daha çok sorun çıkarıyor. Bu nedenle herkes cilt tipine uygun maske ve bakım ürünlerini düzenli olarak kullanmaya dikkat etmelidir. Bunun dışında yaşanan cilt sorunları için ilave yöntemler de kullanmamız gerekebilir. Cilt sorunlarından en önemlileri göz altı kırışıklığı ve torbalarıdır. Şimdi konumuz olan bu sorunlardan nasıl kurtulabileceğimize bakalım.
Salatalık Maskesi ile Göz Altı Bakımı
Göz altı kırışıklığı bazı kişilerde erken yaşlarda başlarken bazılarında daha geç görülmektedir. Ama her şekilde zamanla göz altları kırışacaktır. bunun için doğal yöntemler ya da kozmetik ürünler kullanabilirsiniz. Kimi kadınlar kimyasal ürün kullanmayı tercih etmez. Organik ürünler de çok yüksek fiyatlarla satıldığından başka yollar aranmaktadır. Bu konuda ilk akla gelen de evde yapılan maskelerdir. Özellikle her evde bulunan ürünlerle pürüzsüz ve genç bir cilde kısa sürede sahip olabilirsiniz. İşte maske için gerekli olanlar:
ü 1 adet salatalık
ü 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da süt
ü Buz (küp şeklinde buzdolabında hazırlanabilir)
ilk olarak 1 adet salatalığın kabuklarını soyun ve kabuklar bir kenarda dursun. Soyduğunuz salatalığı rendeleyerek bir  kenara koyun. Salatalığın içine cildiniz kuru ise süt ya da zeytinyağı koyun. Bunları karıştırıp kırışıklık olan bölgeye koyarak bekletin. Yaklaşık 15 dakika sonra işlemi sonlandırabilirsiniz. Ardından salatalık kalıntılarını cildinizden temizleyip üzerinde buz gezdirebilirsiniz. Birkaç saniye bu işlemi yaptıktan sonra cildinizi durulayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman salatalık kabuklarını cildinize bakım amaçlı kullanabilirsiniz.
Pirinç Suyu Maskesi
Pirinç suyu cilt bakımı için son derece önemli bir etkendir. Bu nedenle ıslattığınız pirinçlerin suyunu atmadan pürüzsüz bir cilt i için kullanabilirsiniz. Ya da özel olarak cildiniz için pirinç suyu hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler:
ü 1 yemek kaşığı pirinç
ü Örtecek kadar su
1 yemek kaşığı ya da ihtiyacınıza göre arttırdığınız pirinci bir bardağa koyun ve içine suyu ekleyin. İster bekleterek suyun beyazlamasını sağlayın isterseniz kaşıkla karıştırmayı deneyin. Pirinç taneleri sayesinde beyazlaşan suyu bir kaşığa ya da kaba alın ve göz altlarınıza sürmeye başlayın. Yine bu maskeyi de 10, 15 dakika kadar bekleterek durulayabilirsiniz. Bu yöntemle göz altı torbalarınıza çözüm bulmuş olacaksınız. Pirinç suyu maskesinden sonra yine buz gezindirebilirsiniz. Çünkü buz, kırışıklık gidermede önemli bir etkendir.

Bütün bu önerilerin yanında günlük bakımınızı aksatmadan düzenli olarak yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder