23 Şubat 2018 Cuma

KARADAĞ GEZİLECEK YERLER

Karadağ
Karadağ Gezilecek Yerler

Yazın en yoğun ve en sıcak zamanlarında güzel bir tatil geçirmek için Avrupa ülkelerine gitmek ister misiniz? Hem bir Avrupa ülkesi olsun hem de vize gerektirmesin. Üstelik doğası, yeşilliği ve sakin kıyıları ile dingin ve huzurlu bir tatil geçirmenize hizmet etsin.
Karadağ, Avrupa'da yer alan ve vizesiz gidebileceğiniz üstelik de kısa bir yolculukla varabileceğiniz ülkeler arasında yer alır. Tatilinizi Dalmaçya kıyılarına yakın olan ve doğallığını hâlâ koruyan bu güzel ülkede geçirmek için valizinizi alıp hemen yola koyulabilirsiniz.
Karadağ'a Nasıl Gidilir?
Karadağ, yukarıda da belirttiğimiz gibi ülkemiz ile anlaşması olan ve vize istemeyen bir ülkedir. Bu sebeple gitmeden önce ilk yapmanız gereken kalacağınız oteli önceden belirlemek ve rezervasyon yaptırmaktır. Karadağ'ın ilginç tarihî binalarında, şato görünümlü yapılarda konaklamayı seçebilirsiniz. Daha sonra yanınıza seyahat sırasında ihtiyacınızı karşılayacak miktarda para almalısınız. Çünkü yetkililerin sıkı denetiminden geçerken ülkeye giriş amacınızı net olarak belirtmeniz beklenir. Verilen süre boyunca tatilinizi rahatça yapabilmek adına bu konulara dikkat etmenizi öneririz.
Nereleri Gezebilirsiniz?
Karadağ
Karadağ Gezilecek Yerler

Adriyatik denizinin kıyısında yer alan; Bosna, Sırbistan ve Kosova gibi ülkelere komşu olan Karadağ'ın zengin doğasıyla tanışmaya hazır olun.
Budva: İlk olarak Budva şehrinden başlayalım. Budva bu ülkedeki turizm hareketliliğinin en yoğun olduğu bölgelerden biridir. Hatta görüntüsü ve dokusuyla Miami'ye benzetilir. Plajları, denizi ve sahili ile ünlü olan şehir pek çok ülkeden turist çekiyor ve insanlar gerek deniziyle gerek eğlence hayatıyla tatilin tadını çıkarıyor.
Podgorica: Podgorica Karadağ'ın başkentidir. Ülke genel olarak dağlık bir bölgede olmasına rağmen Podgorica son derece düzlük bir alanda yer alır. Aslında burada gezilecek çok yer bulunmuyor. Camiler ve saat kulesini gezebilirsiniz. Gezintinizin tarihî kısmını tamamlayıp dilerseniz diğer eğlence mekânlarında vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz. Fakat kıyı şehirleri kadar meşhur ve ilgi çeken bir yer değildir.
Kotor: Kotor, UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alır. Doğal ve tarihi güzellikleriyle, deniziyle görenleri kendine hayran bırakan bir kıyı şehridir. Limanları, yeşil ve mavinin birleştiği doğal görünümüyle, Orta Çağ Dönemi'ndeki mimariyi anımsatan yapılarıyla gezip görülesi bir yerdir.
Perast: Perast da UNESCO dünya mirası listesinde yer alır ve Kotor'a çok yakın bir mevkide bulunur. Aslen küçük bir kasaba olan Perast'ın etkileyici bir mimarisi ve doğal güzellikleri vardır.
Tivat: Tivat, Karadağ'ın en hareketli şehirleri arasında yer alıyor. Kıyı şehri olması nedeniyle her mevsim hareketini sürdüren ve ziyaretçi çeken bir şehirdir. Bu şehirde tarihî yapılara da sıkça rastlıyorsunuz. Gitmişken Buca Lukovic Sarayı, Roko Meydanı gibi tarihi mekânları ziyaret edebilirsiniz. Etraftaki küçük köylerde geleneksel etkinliklerle karşılaşırsanız bu etkinliklere eşlik ederek ilginç hatıralar biriktirebilirsiniz.

Ayrıca kalan vaktinizde Zabljak'ta bulunan Tara Kanyonunu ve Ulusal Parkını ziyaret edebilirsiniz. Bunların dışında Ulcinj, Çetinje ve Bar da diğer gezilip görülecek yerler arasında yer alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder