23 Şubat 2018 Cuma

Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Bahçe Dekorasyon Örnekleri
Bahçe Dekorasyon Örnekleri

Bahçeli bir evde yaşamak çoğu kişinin hayalidir. Eğer sizin de bahçeli bir eviniz varsa şanslı kişilerdensiniz diyebiliriz. Günümüzde apartmanın dışında nefes almak için her durumda bahçe bulunamayabiliyor. Bu ihtiyacınızı belki bir yürüyüş alanında, bir parkta gideriyorsunuz. Ama eviniz müstakil ve bahçeliyse size orada kocaman bir hayat sunulmuş gibi oluyor. İş dışında kalan zamanları bahçede dinlenerek geçirmenin keyfi tartışılmaz elbette. Ya da yazın sıcaktan bunaldığınızda bahçenize kurduğunuz çardağın altında keyif yapabiliyorsunuz. Durum böyle olunca arınma ortamı gibi görülen bahçelerin dizaynı da önemli hâle geliyor.
Küçük Bahçelerin Dekorasyonu
Bahçeli ev dedik de hepsi de aynı büyüklükte olmuyor. Bazen şirin ve küçük bahçelerin dekorasyonu için tüyoya ihtiyaç duyulabiliyor. Çünkü küçük bahçelere her şeyi alıp yerleştiremezsiniz. Işıkları her yere koyamazsınız. Öncelikle her bahçede olması gerektiği gibi bahçe kapısına ışıklandırma yapmalısınız. Gelen misafirleriniz için faydalı olacaktır. Bahçe küçük olduğundan çok fazla mobilya ile donatamazsınız. Ama masa ve sandalye takımı alarak bir çardak kurdurabilirsiniz. Yazın misafirlerinizi burada ağırlayarak hoş sohbetli anlar yaşayabilirsiniz. Çardağın ışıklandırması, kaliteli ve rahat bir muhabbet ortamı için önemlidir. Bu nedenle bahçe fenerlerinden yeterince faydalanmanızı öneririz.
Evin bahçeye açılan kapısının iki yanına da aplikler koyabilirsiniz. Bitki olarak da bahçenizin genişliğine uygun bitkiler seçmelisiniz.
Bahçe Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Dekorasyon Örnekleri

Büyük Bahçeli Ev Dekorasyonu
Bahçeli bir eviniz varsa ve bahçeniz yeterince geniş bir alana yayılmışsa çok şanslısınız demektir. Bir o kadar da detaylara dikkat etmeniz gerekir. Büyük bahçeli evler için peyzaj yardımı alınabilir. Siz kendi zevkinizi de yansıtabilirsiniz. Öncelikle oturma alanı iyi belirlenmelidir.
Işıklandırma: Bahçe kapısından oturma alanına yani çardağa kadar olan alan uzak ise dekorasyona uygun taşlardan yararlanarak ışıklı bir yol yapmalısınız. Böylece misafirleriniz rahatça yolu bulabilecektir. Ağaç ve bahçe fenerleri ile renkli ışıklar da koyabilirsiniz ama en önemli ihtiyacınız yerlerde bodur vaziyette duran ya da daha büyüklerini de tercih edebileceğiniz bahçe lambalarıdır. Bu lambalar genelde güneş enerjisi ile çalıştığından ekonomiktir.  
Mobilya: Bahçenize mobilya seçerken rattan, ağaç ya da plastik seçebilirsiniz. Rattan bir çeşit örme bitki ürünüdür. Ağaç mobilyalar ise ortama en çok yakışan en doğal ama bir o kadar da kullanımı zor olan mobilya türleridir. Çünkü belli dönemlerde özel bakım gerektiriyor. Bakımını yapmadığınızda ağaç mobilyalar yıpranabiliyor.
En kullanışlı mobillya çeşidi plastik mobilyalardır. Çünkü yağmur yağdığında almanıza gerek kalmıyor. Yıpranma sorunu ile karşılaşılmıyor. Hatta bunların rattan görünümlüleri ve farklı renkleri de mevcut olduğundan oldukça tercih edilen ürünlerdir.
Bitkiler: Bahçenize uygun bitkiler seçmeye dikkat etmelisiniz. Eğer büyük bir bahçeniz varsa kalabalık görünümlü ve gür bitkileri tercih edebilirsiniz. Özellikle her mevsim yeşil kalan ağaçları seçerseniz kışın da bahçenizden istifade edebilirsiniz. Kış gelince bahçenizde tek bir yeşil yaprak kalmazsa üzülebilirsiniz. Hatta yapay ağaç modellerinden de satın alabilirsiniz. Bu bilginin yanında daha az su isteyen bitkileri seçmenizi de öneririz. Çünkü büyük bahçelerin bakımı zordur ve her gün yetişemeyebilirsiniz. Ayrıca tatile ya da seyahate gitme durumunuzda koskoca bahçeyi bırakacak biri yoksa, yardımcınız bulunmuyorsa üzülebilirsiniz. Uzun süre susuzluğa ve kuraklığa dayanıklı olan bitkilerle hem daha yeşil hem de ekonomik bir bahçeniz olacaktır.

Yukarıdaki bilgileri toparlayacak olursak iyi bir bahçe düzeni için mobilyaların seçimi, ışıklandırma ve bitki seçimi son derece önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder