29 Nisan 2017 Cumartesi

Retro Tarzı Salon Dekorasyonu

Retro Tarzı Salon Dekorasyonu
Salon stilleri içinde retro ve vintage tarzı son yılların en çok ilgi gören stil seçenekleri olarak karşımıza çıkıyor. Retro tarzı salon dekorasyonu nostalji sevenler için şık ve ilgi çekici bir salon stilidir. Dönem modasını sevenler, evinde dönem modasının havasını estirmek isteyenler için en uygun seçeneklerden biridir. Bunun için çeşitli markalar salon mobilyalarını takım şeklinde üretmektedir. Ama biz yine de size belli başlı ipuçları vermiş olalım.
retro tarzı salon dekorasyonu
retro tarzı salon dekorasyonu

Retro Tarzında Mobilya Seçimi
Evinizde, salonunuzda belli dönemin şıklığını sergilemek için koltuk takımı son derece önemlidir. Çünkü bir salona girdiğinizde ilk muhatabınız koltuk takımları olacaktır. Bu nedenle eğer bu konuda yeterli bilginiz yoksa hazır takımları tercih edebilirsiniz. Ya da size bu konuda ilgi çeken koltuk modellerini verelim. İlk olarak yeşil, kahve ve kırmızı gibi renklerin dönem havası estirmek için son derece avantajlı olduğunu bilmelisiniz. Yine ahşap detaylar koltukların sizi eskiye götürmesi için önemlidir. Fakat koyu renkleri boğucu buluyorsanız ve açık renkleri seviyorsanız; krem ve açık yeşil tonlarındaki retro koltuk modelleri de nostaljik esintiler için yeterlidir. Bu koltuk takımlarının ortak özelliği ayaklarının ahşap ve kahve renkli olmasıdır. Yine lambader ve abajurlar da ahşap ağırlıklı olmalıdır.
Salondaki konsol ve diğer kitaplık ya da sehpalar da ahşap seçilmelidir. Tabi siz dilerseniz çeşitli detaylar ekleyebilirsiniz. Boğucu bulduğunuz aksesuarları devre dışı bırakarak daha açık renkli aksesuarlar da kullanabilirsiniz. Ama önemli olan az ve öz mobilya kullanmaktır. Bu, bütün salon stilleri için önemlidir. Şık bir salona sahip olmak istiyorsanız salonunuz geniş olmalıdır. Geniş değilse de mobilyalar ile boğmamalısınız. Daha az mobilya kullanarak daha şık bir salon dekore edebilirsiniz. Çünkü parkeler ne kadar açıkta ve görünür durumda ise eviniz, salonunuz o kadar şık durmaktadır.



Ferah Bir Salon İçin Detaylar
Retro tarzı salon dekorasyonu yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğru seçim yapıldığında son derece şık ve aynı zamanda sıcacık bir salon için idealdir. Evet, samimiyetten bahsediyoruz çünkü dönem modası modelleri sıcaklığın ve samimiyetin de simgesidir. Genelde sıcak renkler kullanılır ve hem oturma odalarının hem de salonların dekore edilmesinde tercih edilebilir. Farklı ve zıt renklerden tasarlanan koltuk takımları içinizi ısıtacak bir salon için uygun olabilir. Ama bu koyu renklerin sıkıcı görünmemesi için salondaki, halı ve aksesuarlar daha açık renkli seçilebilir. Ya da koltukları açık renkli seçip halı ve perdeleri daha koyu renkli seçebilirsiniz.
Sizin Retro Salonunuz Farklı Olsun

Salon dekorasyonu konusunda fazla bilgi sahibi olmayanlar markaların ürettiği hazır takımları kullanabilirler. Fakat zamanla görecekler ki bu durum benzerlikleri arttıracaktır. Bu nedenle kendi retro tarzı salon dekorasyonunuzu kendiniz tasarlayabilirsiniz.  Bunun için kapitoneli ve Chester tarzı koltuklardan yararlanmayı deneyin. Böylece hem dönem modasını yansıtan bir ev hem de günümüz modasına yakın bir ev ve salona sahip olabilirsiniz. Tamamen belli bir dönemi benimsemek yerine size özel bir tarz sergileyebilirsiniz. Renk uyumlarından ve canlı renklerden de yararlanarak yeni bir tarz ortaya koymanız mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder