20 Aralık 2017 Çarşamba

Küçük Evlerin Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Küçük evlerin dekorasyonu nasıl yapılır? Herkes aynı şartlarda geniş ve ferah evlere sahip olmayabilir. Kimi imkânları dâhilinde kimi de kişi sayısına bakarak bazen küçük evlerde yaşamayı tercih edebilir. Özellikle günümüzde 1 1 evler genç çiftler tarafından ve bekârlar tarafından daha çok tercih edilir hâle geldi. Hızlı yaşam ve iş hayatı nedeniyle küçük ve tek odalı evler daha çok ilgi görmeye başladı. Üstelik bu durum bir mecburiyet değil kolaylık olarak da algılanıyor.
Şimdi de diğer şıkka bakalım. Evinizde yeterince oda var ama siz salon dışında küçük bir de oturma odası döşemek istiyorsunuz. Böyle durumlarda salonu daha gösterişli, oturma odasını ise daha sade ve kullanışlı döşemeniz mantıklı olur. Ama tek odanız varsa bu odada hem misafir ağırlayacaksınız hem de tüm gününüz burada geçecek. İşte bu iki duruma göre ayrı model ve dekorasyon stilleri seçmeniz gerekecek.
dekorasyon fikirleri
köşe koltuk takımı

Tek Odalı Evlerde Küçük Odanın Dekorasyonu
Küçük odaların dekorasyonu için öncelikle kullanabileceğiniz yalnızca bir adet odanız varsa onu nasıl dekore edeceğinize bakalım.  Bu oda sizin bütün gün vakit geçireceğiniz oda olacak. Bu nedenle rahat bir stil seçmek isteyebilirsiniz. Bir taraftan da misafirlerinizi de bu odada ağırlayacağınız için ne tam ağır ve klasik bir salon ne de tamamen salaş bir salon düşünemezsiniz. İkisinin ortasını bulmanız gerekir ki bu da sade şıklık olarak adlandırılabilir. Böyle durumlarda en çok minimalist ve modern salon stilleri kurtarıcı olabilmektedir.
Odanın Rengi: Küçük ve dar odalarda karanlık bir görünümden kaçınmak için duvarların boyası çok önemlidir. Açık renkli boyalar seçerek odanızı olduğundan daha geniş göstermek mümkündür.
Eşya Seçimi: Evinizin sadece 1 odası varsa bu alanı hem son derece şık hem de rahat bir şekilde dekore etmelisiniz. İlginç oda tasarımları dikkatinizi çekiyorsa bunun için ilk adım koltuk seçimidir. Koltuklarınızı modern çizgilerle tasarlanmış modellerden seçmelisiniz. Ama odanız küçükse köşe takımı ile dekorasyona başlayabilirsiniz. Küçük ve dar odalarda mutlaka seçiminizi köşe koltuk takımından yana yapmalısınız. Eğer yeriniz kalırsa harici olarak sonradan berjer de ilave edebilirsiniz. Böylece gelen misafirleriniz için de yeni bir yer açmış olursunuz. Koltuk seçerken evinize gelen giden kişi sayısı da ön planda tutulmalıdır. Ama küçük bir odaya ne kadar eşya doldurabilirsiniz ki? İşte bu nedenle köşe takımları hem daha az yer kaplar hem de dilediğiniz zaman berjerle tamamlayabilirsiniz. Seçeceğiniz berjerler köşe koltuğunuzla aynı renkte olmak zorunda değil. Hatta farklı bir renk olsa daha iyi olur. Çünkü burası sizin tek odanız ve olabildiğince şık ve hareketli bir ortam hazırlamaya çalışmalısınız. Kirlenmesi ve yıpranmasını dert ediyorsanız koyu renk koltuklar seçmelisiniz. Son zamanlarda lacivert köşe takımları şık bir salon için en sevilen modeller arasında yerini almaya başladı. Bu koltukları toz pembe ya da koyu pembe kırlentlerle tamamlayabilirsiniz. Koltuklarınız koyu olunca perdelerinizi gri tonlarında seçebilirsiniz. Böylelikle renk geçişleriyle ferah bir salona sahip olabilirsiniz. Perdelerin fazlalık yapmaması ve kalabalık görünmemesi için doğru modeller seçilmelidir.
köşe koltuk dekorasyonu
küçük dar odaların dekorasyonu


Aksesuar Seçimi: Seçtiğiniz aksesuarlar günlük kullanıma da uygun olmalıdır. Çok ağır ve gösterişli modeller olmamalı ama aynı zamanda tek oda ne kadar şık olabilirse o kadar şık bir dekorasyon tasarlanmalıdır. Odanız ne kadar küçük olursa olsun mutlaka tablo seçimi yapmalısınız. Boş bir duvara stilinize uygun bir tablo asabilirsiniz. Odanız küçük olduğu için avize seçiminde de doğru bir karar vermelisiniz. Küçük ama şık bir model olmalıdır. Tıkış tıkış bir görünümden uzak durmak için portatif modeller seçmeye itina göstermelisiniz.
Sehpalar evlerin en önemli ihtiyaçlarındandır. Ama küçük bir odada sehpa fazlalığı rahatlığınız için uygun olmayabilir. Bu nedenle uygun ve kullanışlı bir orta sehpa seçmek doğru olabilir. Bu sehpa herkesin ulaşabileceği uzaklıkta ise ekstra seçim yapmanıza gerek kalmaz. Ama berjerleriniz sehpadan uzakta kalıyorsa orası için ayrıca bir model seçebilirsiniz.
Ekstra Bir Oturma Odası Dekore Etmek
Mevcut bir salonunuz varsa onu dilediğiniz kadar şık döşeyebilirsiniz. En şık takımları burası için seçebilirsiniz. Böyle durumlarda günlük kullanım için ekstra bir oda dekore etmek son derece kolay olacaktır. Zaten şık bir salonunuz varsa diğer dar ve küçük odanızı köşe koltuklarıyla en rahat modellerden seçebilirsiniz. Bu oda sizin için günlük kullanıma özel tasarlanmış rahat bir oda olacağından halısından koltuk kumaşlarına ve perdelerine kadar yukarıdaki önerilere de dikkat ederek salonunuz ne kadar şık ise oturma odanız da bir o kadar rahat dekore edilmelidir. Oda tasarımı için fikirler bulmaya ihtiyacınız varsa buradan salon dekorasyon stillerine ulaşabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder