23 Şubat 2018 Cuma

Doğal Saç Boyası Yapımı

dogal sac boyasi
Dogal Sac Boyasi Tarifi

Hanımların bakım ve güzellik konularına ne kadar ilgili olduğu tartışmaya kapalıdır. Bakımlı ve güzel görünmek uğruna girilen türlü yollardan hüsranla dönmemek için sağlıklı ürün kullanımını içselleştirmek gerekir. Kullanılan malzemelerin kalite ve sağlık açısından ne derece geçerli olduğunun araştırmasını yapıyor muyuz? 

Belki bir alternatif bulamadığımızdan bu kadar umursamaz davranıyoruzdur. Sağlığımızı tehlikeye atacak ürünleri hiç düşünmeden saçlarımıza uyguluyor bir de üstüne bu kimyasalı teneffüs ediyoruz. Peki neden? Daha mükemmel renkler için mi? Daha havalı görünmek için mi? İstesek deneme yanılma yöntemiyle kendi saç rengimizi doğal yolla bulabileceğimizi biliyor muyuz? Üstelik hazır saç boyalarını tercih ettiğimizde bile istediğimiz renge hemen kavuşamıyoruz. Yalnızca kuaför ortamında anında sonuç almanız mümkündür ki o da ağır kimyasallarla sağlanır. Bu da saçlarımızın yıpranmasına bazen de yanmasına neden olur.

 Kendi saç boyamızı kendimiz yapsak ve içine yalnızca doğal ürünler kullansak bir süre sonra alışkanlık hâline gelecektir.


Doğal Saç Boyası Tarifi
Siz de evinizde doğal saç boyası yapmak istiyorsanız malzemeleri söyleyelim. 

  • 2 su bardağı kına
  • ü yarım çay bardağı kuru çay
  • ü yarım çay bardağı Türk kahvesi
  • ü bir tutam karanfil
  • ü bir tutam tuz
  • ü isot ya da acı pul biberden bir tutam
  • ü soğal kabuğu
  • ü nar kabuğu
  • ü ceviz kabuğu
  • ü 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • ü 1 çay kaşığı tarçın
  • ü 1 çay kaşığı zencefil
  • ü limon rendesi
Malzemelerimiz yukarıdaki gibidir. Gördüğünüz gibi her evde bulabileceğiniz ve gayet ucuz malzemeler. Doğal saç boyası için yukarıdaki doğal gıdaların tümünü kullanabileceğiniz gibi bir kısmını kullanmamayı da tercih edebilirsiniz. Saydığımız malzemeleri olduğu gibi kullanırsanız sürpriz bir renge hazır olabilirsiniz. Doğal yollarla bulduğunuz bu rengi belki çok seveceksiniz. Ama aradığınız bir renk varsa size bu malzemelerin anlamları konusunda da bilgi verelim. 

Türk kahvesini ne kadar çok koyarsanız saçlarınız o kadar kahve olur. Ama çok abartmamaya dikkat edin. 1 bardak kullanabilirsiniz. Yine çay ve kahveyi orantılı kullanmak da mantıklıdır. Soğan kabuğu ve nar kabuğu gibi ya da kırmızı renkli ve boyası çıkabilen bitkiler kızıl renk için gereklidir. Kahve istiyorsanız bunları kullanmamalısınız. Bakır rengi için bütün bu malzemelerin içinde zencefil bulunmalıdır. Bakır düşünmeyenler zencefili listeden çıkartabilir. Gördüğünüz gibi ana renkleri yakalamak için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.


Yukarıdaki malzemelerden kına dışındakilerin hepsini bir cezve ya da çaydanlık gibi bir kapta kaynatın. Sonra karışımın suyunu süzerek ılımaya bırakın. Ilık duruma gelen karışımı kına ile karıştırın. Ve sonunda doğal saç boyanız hazır. Artık kendi yöntemlerinizle saçınıza uygulamaya başlayabilirsiniz. Uzmanlar en az 4 ya da 5 saat kınanın saçınızda kalmasını öneriyor. Sonra da duru ılık suyla şampuansız yıkayın ki kına özleri saçlarınızı beslesin. Ertesi gün ise saçınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Kına ile doğal saç boyası yapmanın saçınıza pek çok faydası bulunuyor. Her şeyden önce saçı besliyor ve doğal bir parlaklık veriyor. Saçların daha gür çıkması ve uzaması konusunda size yardımcı oluyor. Kırılan saçlara ve saç köklerinin canlanmasına büyük katkı sağlıyor. Bu yöntemle bilindik saç sorunlarına toplu olarak çözüm bulmanız mümkündür. Yöntem kendi içinde hem bir saç maskesi hem de doğal bir boya özelliği taşır. Siz de kendi saç renginize uygun malzemeler ile kendi boyanızı yapmaya başlayabilirsiniz.

NOT: Bu karışıma bir de adaçayı eklerseniz saç boyanızı sabitlemiş olursunuz. Daha etkili sonuç alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder